Prostorni planer

Na ovoj strani možete preuzeti raznu literaturu i skripte u digitalnom obliku

Ukoliko imate potrebu za nekim skriptama, ne ustručavajte se, pošaljite mail sa zahtevom na andrejagreen@gmail.com   Na ovu email adresu možete poslati i svoju digitalizovanu literaturu i skripte za koje želite da budu ovde objavljeni (pod uslovom da se ne krše autorska prava) ili možete besplatno skenirati skripte kod mene na Čukarici.

 

Literaturu preuzimate na sopstvenu odgovornost. Može sadržati ružne reči, prema tome nije namenjena osobama mlađim od 18 godina, osobama sa slabim srcem, bubrezima, jetrom, slezinom, pankreasom...  :-)

 

Ukratko o ekstenzijama za neupućene:

.pdf - Adobe acrobat reader document, u njemu tekst ne može da se edituje/menja. Otvara se pomoću pomenutog programa, alternativa: Fox reader (može da edituje tekst). Jedan od ovih programa morate instalirati u Windows. Ako koristite neku od većih Linux distribucija .pdf dokumenta se otvaraju "out of the box" sa preinstaliranim čitačima. Ali ako koristite Linux sigurno vam ne trebaju ovako imbecilna objašnjenja  :)

.doc - Microsoft Office document, potreban vam je neki od Microsoft office paketa (da, da ima ih više, različite su im godine proizvodnje) instaliran u Windowsu. Legalna verzija košta 100$ čini mi se.

.odt - Otvara se pomoću Open OfficeText programa, neophodan vam je Open Office paket instaliran u Windows. Radi naravno i u Linux-u. Vrlo je sličan Microsoft Office paketu (samo bolji), može da otvori, edituje i snima Microsoft Office dokumente. Besplatan je, manje prijemčiv za maliciozne programe ("viruse"), dostupan je na srpskom jeziku na oba pisma i besplatan je.   www.openoffice.org

.rtf,  .txt - Tekstualni dokumenti koji se otvaraju automatski iz Windows operativnog sistema, znatno su jednostavniji i jednom snimljeni tekstualni dokumenti u njima zauzimaju znatno manje memorije, ali nemožete da ubacujete sličice i druge gluposti u njih.

Literatura za treću godinu:

Tematsko kartiranje   .rtf      klikni ođe

Tematsko kartiranje   .doc       ovdi

Arhuska konvencija       ovde

 

Literatura za četvrtu godinu:

Novo: Geografske regije SCG prof. Mila Pavlović .jpg  ovde

oprez: veliki file, 84 MB. File je u tar.gz formatu, kompresovan. Dekomresija se vrši na identičan način kao i kod .zip fajlova, desni klik pa unpack. Ako ste windows korisnik evo korisnog programčića:  www.7-zip.org

Problemi morfohigrogeneze Jugoslavije .jpg   ovde

Metode programiranja razvoja, skripta, skraćena verzija,   .doc

Za kolokvijum iz geog regija SCG, nepotpuno, microsoft office  .doc    ovde

Za kolokvijum iz geografskih regija, Open office text   .odt      ovde

 Napomena:

agendu 21 možete preuzeti sa zvaničnog sajta Ujedinjenih Nacija, ovde je delimičan prevod, tj prevod težih reči i izraza, tekstovi su obrađeni za potrebe spremanja ispita u semafor fazonu - zeleno - dobra rešenja, žuto - sumnjiva, nejasna ili nedorečena rešenja, crveno - loša rešenja i opasnosti, prema skromnom mišljenju jednog studenta.

Agenda UN 21, poglavlje7,  .odt       ovde,

Agenda UN 21, poglavlje 7,   .pdf      ovde

Agenda UN 21, poglavlje 14   .odt        ovde

Agenda UN 21, poglavlje 14    .pdf          ovde

Zakoni        ovde

Pravilnici     ovde

 Besplatni Open office paket možete preuzeti na adresi www.openoffice.org